Kosten

Een nieuwe studie brengt ook nieuwe voorbereidingen met zich mee. Naast het voorbereiden van je toelating is het belangrijk om de bekostiging van de master tijdig te regelen.    

Een rekenmachine, paperclip, pen en tabel; wat kost de master Facility Management nu eigenlijk?

Kosten master Facility and Real Estate Management

Voor de Master Facility and Real Estate Management dien je rekening te houden met onderstaande kosten.

Collegegeld (betalen in termijnen + € 24) - studiejaar 2024-2025
Excl. € 24 administatiekosten wanneer je in termijnen betaalt
 € 12.170 (FT)
 € 16.120 (PT)
Studieboeken (nieuw)  + € 500
Studentenkamer Maastricht (incl. gas/water/licht), maandelijks  + € 400
Borg studentenkamer Maastricht, eenmalig  + € 400 - € 800
Leefkosten per maand  + € 300

Inbegrepen in het collegegeld

•    Colleges, gastcolleges en workshops.
•    Toegang tot de faciliteiten van Zuyd Hogeschool en de University of Greenwich.

Beurzen en financieel voordeel

Het volgen van de master Facility and Real Estate Management vraagt een behoorlijke financiële investering. We hebben een aantal tips om de financiële last een beetje te verlichten:

  1. Vraag studiefinanciering aan als je jonger bent dan 30 jaar en een voltijdopleiding volgt. In de meeste gevallen is dit een lening. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt lenen. Meer informatie vind je op duo.nl
  2. Check altijd even de Grantfinder beurzen database. Wellicht kom je in aanmerking voor een van de beurzen!
  3. Ben je een gemotiveerde fulltime student met grootse plannen voor de toekomst? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de FREM Excellence Grant. Dit is een beurs en eenmalige korting van € 1.500 euro op het collegegeld. De beurs wordt uitgereikt aan maximaal 10 kandidaten. 

    Schrijf een motivatiebrief waarom jij kans wilt maken op deze beurs en wat deze beurs kan bijdragen aan jouw toekomst. Stuur deze, samen met jouw laatste cijferlijst, voor 1 mei naar masters.hmsm@zuyd.nl. De resultaten worden medio-mei bekend gemaakt. Let op: één van de voorwaarden van de beurs is dat je het recruitment team ondersteunt met 50 ambassadeursuren.

Betalingsopties master FREM

Om je inschrijving succesvol af te ronden, moet je collegegeld vóór 1 september betaald zijn. Hoe je je studie gaat betalen, geef je vanaf 1 juni door via Studielink. Er zijn verschillende mogelijkheden om de master Facility and Real Estate Management te betalen:
 

Je betaalt zelf in één keer via een machtiging

Met een digitale machtiging in Studielink machtig je Zuyd Hogeschool om het collegegeld in één keer van je rekening af te schrijven. De incasso vindt plaats omstreeks 27 september.

Je betaalt zelf je collegegeld in termijnen via een machtiging

Met een digitale machtiging in Studielink machtig je Zuyd Hogeschool om het collegegeld in 10 termijnen van je rekening af te schrijven. Je betaalt eenmalig € 24 administratiekosten. Deze incasseren we meteen bij de eerste termijn. De incasso’s vinden plaats rond de 27e van elke maand (september tot en met juni).

Iemand anders betaalt jouw collegegeld via een machtiging

Met een digitale machtiging in Studielink machtigt de ander – bijvoorbeeld een van je ouders – Zuyd Hogeschool om het collegegeld, ineens of in termijnen, van zijn of haar rekening af te schrijven.

Je werkgever betaalt je collegegeld

Werk je al en wil je daarnaast een opleiding volgen? Dan kan het zijn dat je werkgever jouw collegegeld betaalt. Deze wil dan graag een factuur ontvangen. Daarvoor is het nodig dat je een garantieverklaring laat tekenen. Download de garantieverklaring werkgever.

Je hebt geen bankrekening in een SEPA land

Als je geen bankrekening hebt in een SEPA land*, kun je niet via een digitale machtiging of in termijnen betalen. Je boekt dan het totale collegegeldbedrag van de master Facility Management in één keer over. Zorg ervoor dat het hele bedrag vóór 1 september op de rekening van Zuyd Hogeschool staat. Betaal op tijd, internationale betalingen duren vaak langer. Gebruik daarvoor het volgende rekeningnummer: IBAN: NL 62 RABO 0311 0781 33 / BIC: RABONL2U.

* SEPA landen zijn: alle landen binnen de EU aangevuld met Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco.

Let op: Na de bevestiging in Studielink kun je een digitale machtiging voor de betaling van het collegegeld niet meer wijzigen of intrekken. Wel kun je een termijnbetaling wijzigen naar incasso in één keer. Stuur hiervoor een mail naar collegegeld@zuyd.nl

Studie voortijdig staken

Indien je je uitschrijft tussen 1 september en 1 oktober betaal je € 2.500,- ter dekking van de afdracht aan de University of Greenwich en de administratielasten. De rest van het collegegeld wordt gerestitueerd. Bij uitschrijven na 1 oktober wordt er geen collegegeld gerestitueerd.

Vragen

Nog vragen over de master Facility and Real Estate Management? Stuur dan een mail naar masters.hmsm@zuyd.nl We helpen je graag!
 

Open dagen

Kom naar een van onze online open dagen, plan een online meeting in of neem deel aan een meeloopdag.

Meld je aan voor de master september 2024

Via Studielink tot 15 augustus 2024

Direct aanmelden