Studieprogramma

Ben je klaar voor een uitdaging? Volg dan de master Facility and Real Estate Management (FREM) aan de Hotel Management School Maastricht. De integratie van deze twee werelden (facility- en real estate management) laat je de dynamiek tussen hospitality, services, management en gebouwen in een ander licht zien! 

Deze wolkenkrabbers zie je als je tijdens je master Facility Management op studiereis naar Londen gaat.

Wordt onderdeel van een internationale en dynamische groep studenten die gecoacht wordt door gepassioneerde experts en academici die jou het maximale uit jezelf helpen halen. Je zult zeker niet stil zitten. Je kunt uitkijken naar interessante casussen, pitches, groepsdiscussies en opdrachten.

Wat ga je leren?

Zie jij jezelf werkplekken creëren waar werknemers kunnen floreren? Of een duurzame oplossing bedenken voor de herontwikkeling van een gebouw? De markt waar je kunt werken met een master Facility en Real Estate Management op zak is breed. Breder dan je denkt. Wij stomen je klaar voor de meest uiteenlopende èn uitdagende posities!

De master Facility and Real Estate Management gaat jou academisch uitdagen op uiteenlopende gebieden. Onze studenten ontpoppen zich tot de nieuwe generatie FREM leiders. Afgestudeerden zijn echte 'value enablers' op het gebied van facility en real estate management. Zij zijn in staat slimme, duurzame fit-for-use omgevingen en ondersteunende services te creëren. Daarbij houden ze op een geïntegreerde manier rekening met 'hard' en 'soft' services en hebben ze ook nog oog voor duurzame oplossingen.

De keuze uit fulltime en parttime

De Hotel Management School Maastricht biedt in samenwerking met de University of Greenwich een éénjarig (fulltime) of tweejarig (parttime) masterprogramma aan. Daarna ben je in bezit van een dubbele mastertitel. De opleiding is volledig Engelstalig. Kies je voor de parttime master dan ga je in het eerste jaar aan de slag met Strategic Facility, Building en Asset Management. In jaar twee rond je Strategic Business Management, Academic Skills en de thesis af. Beide opleidingen starten jaarlijks in september.

Studieprogramma

Strategic Facility Management

In de module Strategic Facility Management gaat het allemaal om de vraag 'Hoe verhogen we de toegevoegde waarde van FREM?'. We behandelen hierbij de volgende punten terwijl we in ons achterhoofd houden hoe we op de kosten kunnen besparen: facilities die in lijn zijn met de strategie van de organisatie, ‘the perfect match’ tussen vraag en aanbod, integraal management, wat zelf doen, wat uitbesteden en waar samenwerken met de markt, waarde gedreven inkoop (best value procurement), kosten omlaag en kwaliteit omhoog.

Strategic Building Management

De master Facility and Real Estate Management heeft ook een module Strategic Building Management. Hierin besteden we aandacht aan strategische vastgoed planning. Verder zoomen we in op een specifiek gebouw en 'meten' we de eisen van de gebruikers en de prestaties die het gebouw biedt. We vergelijken en definiëren de mismatch en ontwikkelen een strategie om de mismatch te minimaliseren. Uiteindelijk vertalen we die strategie naar een tactisch plan.

Strategic Business Management

Binnen Strategic Business Management zoomen we in op thema's als (persoonlijk) leiderschap, management, verandermanagement, bedrijfsstrategieën, (bedrijfs- en nationale) cultuur, structuur, macht en politiek, human resource management en hun impact op primaire en ondersteunende processen. Je leert hoe de (organisatie van) ondersteunende processen op een evenwichtige manier kan bijdragen aan organisatiedoelen. Verder ontdek en versterk je je eigen (persoonlijk) leiderschap op een innovatieve en uitdagende manier. Je formuleert een visie op je leiderschapsstijl en presenteert deze aan de groep.

Strategic Asset Management

In Strategic Asset Management analyseren we de kapitaalmarkt en beleggingssector vanuit een breder perspectief. Met een oog op potentiële risico's onderzoeken we de financiële structuur en prestaties van vastgoedactiva (binnen specifieke marktomstandigheden en vastgoedportefeuille). Tegelijkertijd kijken we naar de beoordeling van een pand op basis van markttendensen, exploitatiegegevens, voorspelde rendementen en waarde van onroerend goed. Je leert financiële rapportages op een algemeen niveau te analyseren. Tevens leer je de FREM Planning en Control-procedures op een ethische en professionele manier te behandelen en te beoordelen.

Academic Skills

Tijdens de module Academische Vaardigheden verwerf je alles wat je nodig hebt om je onderzoeksvoorstel en thesis met succes af te ronden. Je leert onder meer plannen en onderzoeksvragen en hypotheses voor een onderzoeksprobleem ontwikkelen.

Je raakt vertrouwd met de belangrijkste stromingen binnen de wetenschapsfilosofie en houdt diverse onderzoeksstrategieën en –methodes tegen het licht. Hierdoor ben je in staat om het werk van anderen te analyseren en evalueren. Je wordt een kritische denker die is uitgerust met een goed begrip van technieken voor kwalitatieve en kwantitatieve data-analyse.

Thesis

Met je thesis onderscheid je jezelf en verleg je de grenzen van Facility and Real Estate Management. Als kritische en onafhankelijke denker doe je onderzoek naar een hypothese binnen het veld van FREM. Je voert een samenhangend onderzoeksproject uit dat een onderzoeksprobleem oplost. Dit ondersteun je met internationale, academische literatuur. Je thesis bevat onderzoeksvragen, hypothesen, onderzoeksstrategieën, methodes voor gegevensverzameling en -analyse en een projectplanning. Je bent in staat om deze bevindingen in gepaste conclusies te vertalen en waardevolle aanbevelingen te doen. Het eindproduct? Jouw visitekaartje voor de industrie!

Open dagen

Kom naar een van onze online open dagen of neem deel aan een meeloopdag.

Meld je aan voor de master september 2023

Via Studielink tussen
1 oktober 2022 – 15 augustus 2023

Direct aanmelden
#

Meeloopdagen master Facility and Real Estate Management 

Heb je de online open dag al een keer meegemaakt en ben je enthousiast geworden? De volgende stap is een meeloopdag. Tijdens een meeloopdag ben je te gast in de lessen van de Master Facility and Real Estate Management. Je ervaart hoe onze studenten te werk gaan en wat er van hen verwacht wordt. 

Voldoe je aan de toelatingseisen en ben je geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar masters.hmsm@zuyd.nl om een meeloopdag in te plannen.