Toekomst

Met de master Facility and Real Estate Management (FREM) op zak ben jij bachelors een stapje voor. Je kunt sneller doorgroeien naar leidinggevende functies en bent beter gekwalificeerd voor complexe projecten en functies. Juist de combinatie van facility en real estate maakt dat je beter in staat bent om anderen te begeleiden.

Na de master heb jij een holistische kijk op gebouwen, services, hospitality en management. Jij kunt functioneren als de sleutelpersoon in het strategisch en duurzaam managen van gebouwen en voorzieningen. Je bent in staat om optimale services en ideale randvoorwaarden aan te bieden waardoor medewerkers met plezier naar hun werk gaan en kunnen floreren. Een dynamische baan als facility en/of real estate manager is voor je weggelegd.

Open dagen

Kom naar een van onze online open dagen, plan een online meeting in of neem deel aan een meeloopdag.

Meld je aan voor de master september 2024

Via Studielink tot 15 augustus 2024

Direct aanmelden

Internationale springplank

De master Facility and Real Estate Management is volledig in het Engels. Hierdoor maak je gemakkelijk de stap naar een leuke baan in een internationale context. Je bent flexibel, communicatief en cultureel sensitief. Je ondervindt geen problemen om je in een internationaal werkveld te bewegen. Uit eigen ervaring heb je tijdens de master immers geleerd hoe je effectief kunt samenwerken met mensen met verschillende culturele achtergronden. Met een master op zak zijn je doorgroeimogelijkheden naar leidinggevende posities veel groter!

#

Dubbele MSc. Diploma

Je studeert af met een dubbele Master of Science (MSc.) graad van zowel Zuyd Hogeschool als de University of Greenwich. Geaccrediteerd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt jouw master overal op waarde geschat en kun je overal aan de slag. 

#

Boost je salaris!

Misschien niet het belangrijkste in het leven, maar wel mooi meegenomen. Weet je dat je met een masteropleiding gemiddeld genomen meer gaat verdienen? Je stapt ook vaak hoger in op de salariscurve of –schaal en de groeicurve voorloopt doorgaans steiler. De eerste opbrengst na jouw investering in de master Facility and Real Estate Management!

#

Dynamisch en veelzijdig werkveld

Wist je dat facility en real estate management een grote industrie is met veel werkgelegenheid? Alleen al in Nederland is de markt 80 miljard euro aan omvang en werken er meer dan 300.000 mensen in het FREM domein. Goed nieuws voor jou als afgestudeerde! Goede faciliteiten en een gezonde werkomgeving kunnen daarbij het verschil maken. Dat zijn zaken waar je als FREM professional aan kunt bijdragen. Er is dan ook veel vraag naar jou als vaardige FREM manager in zowel de private als publieke sectoren. 

#

Bedrijven

Je kunt terecht in verschillende hoeken binnen Facility en Real Estate Management, maar ook daarbuiten. Onze afgestudeerden werken bijvoorbeeld bij:

 • Grote organisaties met een eigen professioneel facilitair bedrijf
 • Facility management suppliers zoals Vebego, Facility Solutions, Hey Day, Johnsons Controls, CBRE en JLL
 • (Overheids)organisaties die zich bezighouden met beleidsontwikkeling, uitdagingen/projecten als uitbestedingsvraagstukken en leegstand in bijvoorbeeld het stadscentrum
 • Healthcare organisaties
 • Business consultants
 • Universiteiten waar ze onderzoek doen en lesgeven in het veld van FREM

Functies Facility and Real Estate Management

Een paar voorbeelden van posities van alumni van de master Facility Management en Real Estate management:

 • Facility manager
 • Asset Manager (bij een vastgoed of beleggingsbedrijf)
 • Vastgoed developer
 • Community Developer
 • Strategic Analyst (bij een hotelketen)
 • Change Manager

Beleid: jij maakt het verschil!

Als afgestudeerde van de master Facility and Real Estate Management voer je niet zozeer beleid uit maar baan je voor jezelf de weg om aan het roer van een organisatie te staan. Je maakt en stippelt het beleid uit. Zie je jezelf al aan het hoofd staan van de facilitaire diensten van een ziekenhuis? Een afdeling aansturen van 400+ mensen die het ziekenhuis optimaal laten functioneren en patiënten een zo fijn mogelijk verblijf laten hebben? Of droom jij van een baan bij Google? Eén van de populairste bedrijven ter wereld om voor te werken?

Met de master Facility and Real Estate Management vergroot je je kennis en vaardigheden. Deze stellen jou in staat om vernieuwende strategieën te ontwikkelen en competitieve services aan te bieden. Je ondersteunt je gebruikers/klanten en voegt extra waarde toe aan een organisatie. De opgedane kennis in change-management en leiderschap zijn onderscheidende factoren om succesvol nieuwe en innovatieve services te implementeren. Je weet je team te empoweren en zo maak jij het verschil!

Alumni

Je vergaart tijdens de master veel (nieuwe) vaardigheden in onderzoek, leiderschap, besluitvorming, presentatie en communicatie. En dat allemaal in een internationale omgeving! Door contact met de industrie en het lectoraat Facility Management maak je meteen deel uit van een groot netwerk van Facility en Real Estate Management experts. 

Zelf carrière maken?

Droom je van een dynamische carrière in de wereld van facility en real estate management? Schrijf je dan nu in voor de master Facility and Real Estate management!