Toekomst

Met de master Facility and Real Estate Management (FREM) op zak ben jij bachelors een stapje voor. Je kunt sneller doorgroeien naar leidinggevende functies en bent beter gekwalificeerd voor complexe projecten en functies. Juist de combinatie van facility en real estate maakt dat je beter in staat bent om anderen te begeleiden.

Na de master heb jij een holistische kijk op gebouwen, services, hospitality en management. Jij kunt functioneren als de sleutelpersoon in het strategisch en duurzaam managen van gebouwen en voorzieningen. Je bent in staat om optimale services en ideale randvoorwaarden aan te bieden waardoor medewerkers met plezier naar hun werk gaan en kunnen floreren. Een dynamische baan als facility en/of real estate manager is voor je weggelegd.

Open dagen

Kom naar een van onze open dagen of neem deel aan een meeloopdag.

Meld je aan voor de master september 2023

Via Studielink tussen
1 oktober 2022 – 15 augustus 2023

Direct aanmelden

Internationale springplank

De master Facility and Real Estate Management is volledig in het Engels. Hierdoor maak je gemakkelijk de stap naar een leuke baan in het buitenland. Je bent flexibel, communicatief en cultureel sensitief. Je ondervindt geen problemen om je in een internationaal werkveld te bewegen. Uit eigen ervaring heb je tijdens de master immers geleerd hoe je effectief kunt samenwerken met mensen met verschillende culturele achtergronden. Met een master op zak zijn je doorgroeimogelijkheden naar leidinggevende posities veel groter. Veel bedrijven vereisen een mastergraad voor managementposities. Vooral bedrijven die op wereldniveau actief zijn.

#

Dubbele MSc. Diploma

Je studeert af met een dubbele MSc. graad van zowel Hogeschool Zuyd als de University of Greenwich. Geaccrediteerd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt jouw master overal op waarde geschat en kun je overal aan de slag. 

#

Boost je salaris!

Misschien niet het belangrijkste in het leven, maar wel mooi meegenomen. Weet je dat je met een masteropleiding meer gaat verdienen? Je stapt ook hoger in op de salariscurve of –schaal. De eerste opbrengst na jouw investering in de master Facility and Real Estate Management!

#

Dynamisch en veelzijdig werkveld

Wist je dat facility en real estate management een grote industrie is met veel werkgelegenheid? Het expertiseveld van facility management en real estate management alleen al is binnen Nederland een industrie van wel 73 miljard! Goed nieuws voor jou als afgestudeerde! 
Bedrijven ervaren steeds meer druk om kosten te besparen en de productiviteit van medewerkers te verhogen. Er is veel vraag naar jou als vaardige FREM manager in zowel de private als publieke sectoren. 

#

Bedrijven

Je kunt terecht in verschillende hoeken binnen facility en real estate, maar ook daarbuiten. Onze afgestudeerden werken bijvoorbeeld bij:

 • Grote organisaties met een eigen professioneel facilitair bedrijf
 • Facility management suppliers zoals Yask, Hey Day, Johnson control, Hago, etc.
 • (Overheids)organisaties die zich bezighouden met beleidsontwikkeling, uitdagingen/projecten als uitbestedingsvraagstukken en leegstand in bijvoorbeeld het stadscentrum
 • Healthcare organisaties
 • Business consultants
 • Universiteiten waar ze onderzoek doen en lesgeven in het veld van FREM

Functies Facility and Real Estate Management

Een paar voorbeelden van posities van alumni van de master Facility Management en Real Estate management:

 • Facility manager
 • Asset Manager (bij een vastgoed of beleggingsbedrijf)
 • Vastgoed developer
 • Community Developer
 • Strategic Analyst (bij een hotelketen)

Beleid: jij maakt het verschil!

Als afgestudeerde van de master Facility and Real Estate Management voer je niet zozeer beleid uit maar baan je voor jezelf de weg om aan het roer van een organisatie te staan. Je maakt en stippelt het beleid uit. Zie je jezelf al aan het hoofd staan van de facilitaire diensten van een ziekenhuis? Een team aansturen van 400+ mensen die het ziekenhuis optimaal laten functioneren en patiënten een zo fijn mogelijk verblijf laten hebben? Of droom jij van een baan bij Google? Eén van de populairste bedrijven ter wereld om voor te werken?

Met de master Facility and Real Estate Management vergroot je je kennis en vaardigheden. Deze stellen jou in staat om vernieuwende strategieën te ontwikkelen en competitieve services aan te bieden. Je ondersteunt je gebruikers/klanten en voegt extra waarde toe aan een organisatie. De opgedane kennis in change-management en leiderschap zijn onderscheidende factoren om succesvol nieuwe en innovatieve services te implementeren. Je weet je team te empoweren en zo maak jij het verschil!

Alumni

Je vergaart tijdens de master veel (nieuwe) vaardigheden in onderzoek, leiderschap, besluitvorming, presentatie en communicatie. En dat allemaal in een internationale omgeving! Door contact met de industrie en het onderzoekslectoraat maak je meteen deel uit van een groot netwerk van facility en real estate experts. 

Zelf carrière maken?

Droom je van een dynamische carrière in de wereld van facility en real estate management? Schrijf je dan nu in voor de master Facility and Real Estate management!