#

Let's catch up with Sophie Bozon [F 2018]

Sophie combineert reizen in haar bus met het opzetten van haar eigen bedrijf!

"Bij reizen staan de ontmoetingen met mensen centraal, het verbreden van je kennis over de wereld."

Tijdens mijn studie greep ik alle kansen aan om naar het buitenland te gaan aan. Twee keer een stage in Londen en een exchange programma in Barcelona. Je kunt wel stellen dat ik er tijdens mijn studie achter ben gekomen dat reizen echt mijn ding is. 

Meisje met donkerbruin haar en een zonnebril op, grijs shirt, rokje, met fruit in haar handen in een busje

Passie voor reizen

Toen ik in 2018 afstudeerde besloot ik dan ook om te gaan reizen. Ik vertrok zonder plan naar Australië, waar ik na 6 maanden mijn Zweedse vriend ontmoette. Na gereisd te hebben in Australië, de Filipijnen, Singapore en Vietnam vlogen we in maart 2020 terug naar Nederland. Je kunt denk ik wel raden waarom. 

Sinds die tijd hebben we een tijdje in Nederland gewoond en daarna zijn we naar Zweden vertrokken. Hier hebben we de keuze gemaakt om een bestelbus te kopen en deze te verbouwen tot ons huis op vier wielen, onze Van. We houden beiden enorm van reizen en op deze manier hebben we dat weer mogelijk gemaakt. 

Ons nieuwe thuis

Het was een sprong in het diepe! Géén van ons beiden had ervaring met het verbouwen van een Van. Toch hebben we het geflikt! We zijn inmiddels binnenhuisarchitect, elektricien, timmerman, loodgieter en bovenal echte ‘Vanlifers’. We hebben ons appartement ingeruild voor 6m2. Het voordeel is dat we nu een enorm grote achtertuin hebben (heel Europa!). 

We zijn nu in Spanje en bekijken dag tot dag wat we doen. Het wonen in een Van zorgt ervoor dat je echt weer met de basis behoeftes bezig bent. “Waar parkeren we vannacht?”, “Waar kunnen we ons water bijvullen?”, “Waar zullen we vandaag douchen, gewoon de buitendouche of toch een duik in zee?” en dergelijke vragen. Als wij een plan maken verandert het eigenlijk altijd, dus we leven gewoon van dag tot dag! 

Een bed in een busje met uitzicht op de zee

Virtual Sophie 

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen business. Sinds het begin van dit jaar staat ‘Virtual Sophie’ ingeschreven bij de KVK. ‘Virtual Sophie’ biedt hulp en ondersteuning op het gebied van Social Media, Project Management en Personal Assistance. Het bezig zijn met mijn eigen bedrijf geeft veel energie en mijn liefde voor de hospitality industry komt weer volop tot uiting! 

De HMSM is een heel brede opleiding en biedt de mogelijkheid om jezelf als persoon echt te ontwikkelen. De opleiding heeft me geleerd dat ik op mezelf kan vertrouwen, een sprong in het diepe kan nemen en altijd open wil staan voor nieuwe uitdagingen. Tijdens het reizen grijp ik dan ook graag nieuwe uitdagingen aan. Adaptief omgaan met situaties en creatief zijn bij het zoeken naar oplossingen geeft mij energie. Balans is daarbij een essentieel en belangrijk onderdeel! 

Plannen voor de toekomst

Dromen in overvloed, maar de reis is belangrijker dan de bestemming. Bij reizen staan de ontmoetingen met mensen centraal, het verbreden van je kennis over de wereld. Vandaag de dag zijn we niet zozeer bezig met de volgende ‘bestemming’, wij vinden het vooral belangrijk om te genieten van ‘de reis’. Momenteel is ons doel dan ook om te genieten en te doen wat we leuk vinden! Graag willen we nog terug naar Australië en Azië. We moesten onze reis immers redelijk abrupt stoppen in maart 2020. Maar voor nu genieten we van het leven in de Van en heb ik mijn passie gevonden in ‘Virtual Sophie’. 

Mijn advies: Vertrouw op jezelf! “Shoot for the moon, even if you miss, you’ll land among the stars.” Zorg ervoor dat je doet wat je gelukkig maakt. Het gaat er namelijk niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Het gaat er niet om waar je bent, maar met wie je bent. Maak de keuzes die jou gelukkig maken, bewandel je eigen levenspad! Waar een wil is, is een weg :-)

Volg Sophie en haar avonturen op haar Instagramkanalen: @vanlife_lea & @sophies_adventures_

    Deel deze pagina