Adviezen

Je kunt zelf je kans vergroten om toegelaten te worden aan de Hotel Management School Maastricht. Voldoe je aan de toelatingseisen voor onze hotelschool? Of (nog) niet helemaal? Lees dan onderstaande tips en adviezen om je toelatingskans te vergroten.

Werkervaring en tussenjaar

Relevante werkervaring is geen officiële toelatingseis voor de hotelschool. Maar we vinden dit wel belangrijk. Laat het ons ook weten als je een tussenjaar neemt. Vooral als je iets gaat doen om je beter voor te bereiden op de Hotel Management School. Wij zullen hier zeker aandacht aan besteden tijdens de selectie. 

Talen op bepaald niveau

Bij de hotelschool in Maastricht leiden we je op voor een internationale carrière. Daarom hebben we ook bepaalde toelatingseisen wat betreft je talenkennis. Je volgt bij ons - naast Engels - een tweede taal. Je kunt kiezen uit Frans, Duits of Spaans. Het instapniveau van deze taal is A2 (Europees Referentiekader). Heb je eindexamen gedaan in de taal van je keuze? Dan is dat voldoende! Let wel: alleen taalexamens op havo- of vwo-niveau worden geaccepteerd; kandidaten die alleen op vmbo-T-niveau een taalexamen hebben afgelegd, moeten een certificaat op niveau A2 overleggen.
 
Geen eindexamen gedaan in de taal van je keuze? Dan ben je verplicht een (gewaarmerkt) certificaat op A2 niveau of in ieder geval een bewijs van deelname aan een cursus te overleggen. Wij accepteren enkel bewijs van deelname of certificaten van Goethe Institut voor Duits, DELF/DALF voor Frans en door het Instituto Cervantes aangeboden DELE of SIELE voor Spaans. Ook een A2 certificaat van het instituut Regina Coeli volstaat. Andere certificaten worden helaas niet geaccepteerd. Zo verzeker je jezelf van een vlotte start op niveau in jouw taallessen bij Hotelschool Maastricht. 

Stuur ons het certificaat of bewijs van deelname vóór 1 september (instroom september) of 1 december (instroom februari). 

  • Als je een buitenlands diploma hebt en de Nederlandse stroom wilt volgen dan ontvangen we graag een NT2-diploma.
  • We accepteren geen certificaten die langer dan twee jaar geleden zijn afgegeven.

Economische basiskennis

Ons bachelor programma aan de hotelschool heeft een sterk economisch karakter. Twijfel je misschien over jouw basiskennis van economische vakken zoals economie en bedrijfseconomie? Overweeg dan om een opfris- of een bijspijkercursus te volgen. We zien goede resultaten bij kandidaten die een dergelijke cursus hebben gedaan. Er zijn verschillende opties. Eén ervan is het Boekhoudcollege als aanbevolen opleider.

Meld je nu aan

Vanaf 1 oktober 2022 kun je je via Studielink  aanmelden voor  instroom september 2023 of instroom februari 2024.

Direct aanmelden