Adviezen

Je kunt zelf je kans vergroten om toegelaten te worden aan de Hotel Management School Maastricht. Voldoe je aan de toelatingseisen voor onze hotelschool? Of (nog) niet helemaal? Lees dan onderstaande tips en adviezen om je toelatingskans te vergroten.

Werkervaring en tussenjaar

Relevante werkervaring is geen officiële toelatingseis voor de hotelschool. Maar we vinden dit wel belangrijk. Laat het ons ook weten als je een tussenjaar neemt. Vooral als je iets gaat doen om je beter voor te bereiden op de Hotel Management School. Wij zullen hier zeker aandacht aan besteden tijdens de selectie. 

Talen op bepaald niveau

Bij de hotelschool in Maastricht leiden we je op voor een internationale carrière. Daarom hebben we ook bepaalde toelatingseisen wat betreft je talenkennis. Je volgt bij ons - naast Engels - een tweede taal. Je kunt kiezen uit Frans, Duits of Spaans. Het instapniveau van deze taal is A2 (Europees Referentiekader). Heb je eindexamen gedaan in de taal van je keuze? Dan is dat voldoende!
 
Geen eindexamen gedaan in de taal van je keuze? Dan ben je verplicht een (gewaarmerkt) certificaat op A2 niveau of in ieder geval een bewijs van deelname aan een cursus te overleggen. Stuur ons het certificaat of bewijs van deelname vóór 1 september (instroom september) of 1 december (instroom februari). 

Aanbevolen taalinstituten: voor Duits het Goethe Institut, voor Frans Institut Français of Alliance Française en voor Spaans Instituto Cervantes.

•    Als je moedertaal niet Nederlands is, dan ontvangen we graag een NT2-diploma.
•    We accepteren geen certificaten die langer dan twee jaar geleden zijn afgegeven.

Economische basiskennis

Ons bachelor programma aan de hotelschool heeft een sterk economisch karakter. Twijfel je misschien over jouw basiskennis van economische vakken zoals M&O en economie? Overweeg dan om een opfris- of een bijspijkercursus te volgen. We zien goede resultaten bij kandidaten die een dergelijke cursus hebben gedaan. Er zijn verschillende opties. Eén ervan is het Boekhoudcollege.

Meld je nu aan

Vanaf 1 oktober kun je je aanmelden via Studielink

Direct aanmelden