Toelating en selectie

Wil jij horen bij de top hotelmanagement professionals? Zit gastvrijheid in jouw DNA? Dan hopen we natuurlijk dat jij voldoet aan de toelatingseisen voor de hoge hotelschool. Lees de toelatingseisen en selectieprocedure voor je je aanmeldt goed door. Hieronder zie je onze toelatingseisen.

Twee hotelschool studenten zitten lachend achter hun Apple laptop te studeren in een van de rode cabines op de 1e verdieping van het studentenrestaurant Refresh

Toelatingseisen

Havo en Vwo

Alle profielen zijn toelaatbaar als je twee moderne vreemde talen in je pakket hebt. Aanbevolen wordt om economie of bedrijfseconomie in je profiel te hebben. Voor het havo-profiel cultuur en maatschappij is het verplicht om economie of bedrijfseconomie in je examenpakket te hebben.

Middelbare hotelschool

Middelbare hotelschool, profiel HOM, niveau 4 met twee moderne vreemde talen. Een verkort traject behoort tot de mogelijkheden. Bekijk de voorwaarden.

Mbo

Mbo-diploma met twee moderne vreemde talen (niveau 4).

Buitenlandse opleidingen

Diploma’s van buitenlandse opleidingen van vergelijkbaar niveau.

Voldoe je aan bovenstaande toelatingseisen voor onze hoge hotelschool? En heb je je aangemeld via Studielink? (NB Studielink zal aangeven dat er voor onze opleiding aanvullende eisen van toepassing zijn. Hiermee wordt de selectie bedoeld.) We hebben twee instroommomenten per jaar. In september en februari. 

De uiterste aanmelddatum voor beide lichtingen is 1 mei 2022. Meld je snel aan, dan heb je een grotere kans dat je geplaatst wordt in het instroommoment van je voorkeur. Vanaf 1 oktober 2021 is het weer mogelijk om je aan te melden.

Adviezen

Voldoe je (nog) niet helemaal aan de toelatingseisen voor onze hoge hotelschool? Bekijk onze adviezen om je toelatingskans te vergroten.

Belangrijk 1
Je mag per studiejaar maar eenmaal aan de selectie deelnemen. Toelating geldt alleen voor het aansluitende studiejaar. Meld je dus alleen aan als je in dat studiejaar aan onze opleiding kunt beginnen.

Belangrijk 2
Neem je voor de tweede keer deel aan onze selectie dan verzoeken we je dit formulier in te vullen.

Belangrijk 3
Maak voordat je je inschrijft een keuze tussen de Nederlandstalige of Engelstalige opleiding Hotel Management. Een goede oriëntatie is belangrijk, lees daarom deze informatie goed. Het is niet zo dat je bij één van de twee opleidingen Hotel Management meer kans maakt om aangenomen te worden. 

Selectieprocedure en selectiedagen

Na je aanmelding bij Studielink ontvang je uiterlijk binnen 3 weken een ontvangstbevestiging. Studielink zal aangeven dat er voor onze opleiding aanvullende eisen van toepassing zijn. Hiermee wordt de selectie bedoeld. De selectie bij de bachelor Hotel Management bestaat uit twee fases.

De eerste fase

Tijdens de eerste selectiedag krijg je een schrijfopdracht waarbij we je vragen te reflecteren op een concrete stelling. Na de eerste selectiedag krijg je te horen of je doorgaat naar de volgende fase.

De selectiedagen van de eerste fase vinden plaats op:

  • 2 november 2021
  • 25 januari 2022
  • 22 maart 2022
  • 10 mei 2022

De tweede fase

Ben je door naar de tweede fase? Dan word je uitgenodigd voor een tweede selectiedag. Op deze dag kijken we samen of de opleiding Hotel Management bij jou past en vul je een persoonlijkheidsvragenlijst in. Beschik jij over de juiste karaktereigenschappen voor een beroep in de gastvrijheidsector?

En ook maken we in een persoonlijk gesprek verder kennis met je. Twee vertegenwoordigers van de hotelschool – meestal een docent en een student - stellen je een aantal vragen. Hiermee krijg je de kans jezelf optimaal te presenteren! Laat zien dat je gemotiveerd bent en gevoel hebt voor de wereld van hospitality.

De selectiedagen van de tweede fase vinden plaats op:

  • 4 december 2021
  • 12 maart 2022
  • 23 april 2022
  • 11 juni 2022

 

En dan? Dan is het even wachten. De resultaten gescoord bij de verschillende selectieonderdelen worden aangevuld met een waardering* voor de door jou gevolgde opleidingen/cursussen tot dusver. Deze totalen worden voor alle kandidaten gerankt en de hoogst scorenden worden definitief toegelaten tot de bachelor Hotel Management.

*Voor internationale kandidaten wordt dit onderdeel vervangen door een cognitieve capaciteitentest.​​​​​​​

Niet geslaagd voor je eindexamen?

Je wordt alleen toegelaten tot de opleiding op voorwaarde dat je slaagt voor je eindexamen. Als je je diploma niet haalt, vervalt helaas je recht op toelating. Je kunt je dan wel het volgende jaar opnieuw aanmelden voor de selectie.

Open dagen

Kom naar een van onze open dagen.

Meld je aan voor de opleiding

Vanaf 1 oktober 2021 kun je je aanmelden via Studielink

Direct aanmelden

Meer informatie?

Heb je nog vragen over de toelatingseisen voor de hoge hotelschool of de selectieprocedure? Neem dan contact met ons op!

selectionhmsm@zuyd.nl
+31 (0)43 - 352 81 22