Van mbo naar hbo

Heb jij een opleiding Horeca Ondernemer Manager afgerond? Dan zijn er twee mogelijkheden om te starten aan onze hoge hotelschool in Maastricht. Welke voor jou geldt, hangt af van je vooropleiding.

Instroommodule

Met een opleiding Horeca Ondernemer Manager - mbo niveau 4 én vmbo als vooropleiding - start je in de speciale instroommodule. Het doel is om de doorstroom van mbo naar hbo hotel management soepeler te laten verlopen. Het eerste semester van de hotelschool besteden we extra aandacht aan de economische vakken. Daarnaast verdiep je je in de gekozen taal. Tijdens onze Academic Challenge kun je een proefles van de instroommodule volgen, schrijf je vooraf in!
Na de instroommodule van 20 weken, volg je het reguliere programma. 

Verkort studietraject

Met een opleiding Horeca Ondernemer Manager – mbo niveau 4 én minimaal afgeronde havo - als vooropleiding kom je in aanmerking voor een optionele vrijstelling van de eerste helft van leerjaar 1 (module 1: Professional Hospitality en module 2: Gastronomy). Natuurlijk heb je in het geval van een afgeronde havo en mbo niveau 4 vooropleiding ook de optie om deel te nemen aan de hierboven uitgelegde instroommodule.
Vrijstelling voor de praktijkstage (tweede helft leerjaar 2) is mogelijk voor alle Horeca Ondernemer Manager studenten indien je al een internationale praktijkstage in een hotel van een half jaar hebt gelopen tijdens je vooropleiding. 

Meer informatie?

Heb je vragen over de bachelor hotel management? Over bijvoorbeeld de aanmeldprocedure, toelatingseisen, het verkorte studietraject of de instroommodule? Neem dan contact met de afdeling Selectie.

+31 (0)43 352 81 22
selectiehmsm@zuyd.nl

Meld je nu aan

Vanaf 1 oktober 2022 kun je je via Studielink  aanmelden voor  instroom september 2023 of instroom februari 2024.

Direct aanmelden