Studentenleven

Je studententijd is een tijd om nooit te vergeten. Zeker niet als je gaat studeren in Maastricht. De stad is zeer internationaal en de campus van de hotelschool is uniek. Het is een internationaal complex waar studenten wonen, leven, studeren en praktijklessen volgen in het Teaching Hotel of studentenrestaurant Refresh. 

Op de campus bevindt zich het onderwijsgebouw, de Student Residence, studentenvereniging en een kasteel compleet met een gracht in een prachtig park. Als student ervaar je het studentenleven op een geheel andere manier. Je wordt omgeven door prachtige natuur terwijl je gemakkelijk toegang hebt tot alle voorzieningen, cultuur en het nachtleven dat Maastricht biedt. Het centrum ligt op slechts 15 minuten fietsen of 10 minuten met de bus. Hoe handig! 

overview of the Student Residence of Hotel Management School Maastricht
Student Residence

Campusleven - School & Student Residence

Het onderwijsgebouw van hotelschool Maastricht is een modern gebouw met alle faciliteiten om een uitstekende opleiding te bieden. Zo hebben we een uniek klaslokaal voor gastronomie, privé projectlokalen, een uitgebreide bibliotheek en voldoende studieruimte. Je ziet het, studeren in Maastricht aan de hotelschool is de juiste keuze voor je toekomst!

Als eerstejaars student woon je een heel jaar in de Student Residence op de campus. Deze ervaring is deels educatief maar ook sociaal en leuk. Je leert samenleven met anderen en omgaan met de uitdagingen van een leefruimte delen. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden en capaciteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn in de gastvrijheidindustrie. 

Op de campus van hotelschool Maastricht begint je studentenleven, sluit je vriendschappen en ga je relaties aan voor het leven. 

Sinds september 2020 hebben we een nieuwe studentenhuisvesting, de Student Residence. Je komt dus te wonen in een modern gebouw!  

Werkend leven – Teaching Hotel & Refresh

Tijdens je eerstejaar van je studie aan de hotelschool in Maastricht doe je praktijkervaring in het Teaching Hotel en studentenrestaurant Refresh. Hierdoor krijg je de kans om je theoretische kennis direct toe te passen. De combinatie van theorie en praktijk tilt de opleiding aan de Hotel Management School Maastricht naar een hoger niveau.

Het werkend leven van een hotelschool student is afwisselend. De ene keer ben je verantwoordelijk voor de housekeeping van het Teaching Hotel. De andere keer verzorg je onze gasten in restaurant L’Étoile of help je bij de dagelijkse kwaliteitslunch voor honderden studenten en personeelsleden.

Nieuw
Praktijk in Teaching Hotel

Sociaal leven - Amphitryon & Maastricht 

Je studentenleven in Maastricht is natuurlijk niet compleet zonder enkele feestjes! Onze eigen studentenvereniging Amphitryon is te vinden op ons terrein en het centrum van Maastricht ligt niet ver van de campus. Het is eenvoudig om te genieten van al het moois dat de stad biedt. Bekijk onze blogs over locaties, evenementen en festivals in Maastricht om te zien wat de avonden en nachten je kunnen brengen.

Het bestuur van studentenvereniging Amphitryon
Amphitryon

Virtuele tour

Wil je alvast een virtuele tour over onze mooie campus? In deze video neemt student Jack jou mee op een wandeling.

Bekijk onze Virtuele tour

Meld je aan voor de opleiding

Tussen 1 oktober 2023 en 1 mei 2024 kun je je via Studielink aanmelden voor  instroom september 2024 of instroom februari 2025.

Direct aanmelden