Hotelschool Maastricht kosten

Studeren kost geld. Ook voor je studie aan de hotelschool Maastricht maak je kosten. Welke dat zijn, lees je hieronder. Goed om te weten: Hotel Management School Maastricht is een door de overheid bekostigde opleiding. Hierdoor betaal je aanzienlijk minder dan bij bekende private hotelscholen.

Naast het collegegeld zijn er additionele kosten. Denk aan de eenmalige aanschaf van een school Tenue de Ville, keukenkleding, messenset, de huur van de studentenkamer in het eerste jaar en uiteraard de studieboeken. 

Twee studenten maken luxe broodjes gereed voor de lunch in het studentenrestaurant Refresh van Hotelschool Maastricht

Collegegeld

Voor elk studiejaar dat je studeert, betaal je collegegeld. Voor onze opleiding is het collegegeld hoger dan gebruikelijk. Dit komt doordat wij kleinschalig en intensief onderwijs bieden. Dit is goed voor de kwaliteit van de opleiding en dus ook voor jou. Wil je weten hoe hoog je collegegeld is voor komend studiejaar aan de hotelschool in Maastricht? Bereken het via onderstaande link.

Collegegeldtarief 2021-2022 (openen in chrome!)

NB Start je in 2021/2022 voor het eerst aan een bacheloropleiding in het hoger onderwijs en ben je een EEA-student, dan betaal je in het eerste jaar maar een kwart van het wettelijk collegegeld. Hier komt dan nog wel het extra collegegeld in verband met het bijzonder kenmerk bij (zie het document Opleiding Hotel Management: info tarief collegegeld).

Wil je weten wanneer je het collegegeld precies moet betalen? Of wat de betalingsmogelijkheden zijn? Ga dan naar de website van Zuyd.

Studieboeken

Naar gelang je verder vordert in je studie, worden de kosten voor studieboeken lager. De kosten voor Hotelschool Maastricht studieboeken zijn ongeveer:
1e jaar   € 700
2e jaar   € 550
3e jaar   € 300
4e jaar   n.v.t.

Tenue de Ville, keukenkleding en messenset

Aan het begin van je studie dien je een school Tenue de Ville, keukenkleding en een messenset aan te schaffen. Hou rekening met een bedrag van ongeveer + € 700. Heb je de vooropleiding HOM gedaan, dan vervallen deze kosten voor jou.

Studentenkamer

Voor eerstejaars aan de hotelschool in Maastricht zijn er kosten voor de huur van een studentenkamer in de Student Residence. 

Voor eerstejaars aan de hotelschool in Maastricht zijn er kosten voor de huur van een studentenkamer in de Student Residence.  De huur voor een studentenkamer voor de lichting september 2021 en lichting februari 2022 bedraagt € 549,81 per maand.  
Op basis van de consumentenprijsindex (CPI), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), wordt in januari 2022 de nieuwe prijs voor de lichting september 2022 en de lichting februari 2023 bepaald. De huurprijs is inclusief gas, water, licht, wifi, gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten en beveiliging. Een all-in prijs dus. 

Kostenoverzicht studiejaar 2021-2022 

Het bovenstaande hebben we nog even overzichtelijk in een overzicht voor je gegoten. Het genoemde collegegeld geldt alleen voor EEA-studenten. Ben je geen EEA-student, kijk dan voor de hoogte van het collegegeld op onze Engelse pagina.

  1e studiejaar 2e studiejaar 3e studiejaar 4e studiejaar
 Collegegeld € 1.774* € 2.316 € 2.316 € 2.316
 Campuskamer    € 549,81/mnd**  n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 Verplichte boeken ca

€ 700 € 550 € 300 n.v.t.
Tenue de ville, keukenkleding en messenset + € 700 n.v.t. n.v.t. n.v.t.
 Additionele kosten variabel variabel variabel variabel


* Start je in 2021/2022 voor het eerst aan een bacheloropleiding in het hoger onderwijs en ben je een EEA-student, dan betaal je in het eerste jaar maar een kwart van het wettelijk collegegeld. Hier komt dan nog wel het extra collegegeld in verband met het bijzonder kenmerk bij. In totaal dus
€ 1.774.  

** huurprijs 2021/2022.  Kijk voor uitleg onder het kopje Huur op de webpagina Leven op de campus.

Studiefinanciering

Om je hotelschool Maastricht kosten te kunnen betalen, kun je studiefinanciering aanvragen. We raden je aan om dit minstens drie maanden voor de start van je opleiding aan de Hotel Management School Maastricht te doen. 

Zo weet je in elk geval zeker dat je tijdig je studietoelage en OV-jaarkaart ontvangt. Op Studielink staat een link naar DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Hier kun je je studiefinanciering en OV-studentenkaart regelen. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met DUO via www.duo.nl of via +31 (0)50 599 77 55.
 

Open dagen

Kom naar een van onze open dagen.

Meld je aan voor de opleiding

Vanaf 1 oktober 2021 kun je je aanmelden via Studielink

Direct aanmelden