60-jarig bestaan HHM

Funda-uitreiking | 23 maart 2018

Vrijdag 23 maart hebben 109 studenten hun Funda (= bachelor-diploma) ontvangen tijdens een feestelijke zitting in het MECC te Maastricht.

Docent Benedict Persoon vervulde de rol van ceremoniemeester. Met steeds weer een persoonlijke touch sprak hij vlotjes de onderdelen aan elkaar. In zijn speech verwerkte hij de antwoorden van fundalisten op de vraag hoe ze de Hotelschool ervaren hadden en wat hun plannen voor de toekomst zijn. Het bleek dat 34% verder gaat studeren, 51% een baan heeft, amper 11% nog werkzoekende is en het overige gedeelte al backpackend de wereld verder gaat verkennen.

Directeur Ad Smits wenste de fundalisten namens de docenten en ondersteuners veel succes in hun loopbaan en veel geluk in hun persoonlijke leven. Rita Kusters, teamleider Hoofdfase en tevens docent, veroverde de harten van de fundalisten en hun ouders met een gepassioneerde keynote, waarbij ze enkele fundalisten extra in het zonnetje zette wegens mooie prestaties, persoonlijke omstandigheden of cum laude afgestudeerd. Tevens drukte ze de jonge professionals op het hart ook tijdens hun verdere leven de balans – net zoals tijdens hun studie – te behouden.

Zonder uitzondering hebben de fundalisten hun studietijd aan de Hotelschool ervaren als een geweldige tijd, waarin ze persoonlijke groei doorgemaakt hebben en vriendschappen voor het leven hebben gesloten. Een mooie quote van fundalist Marnix Jacobs was: ‘De Hotel Management School Maastricht is een opleiding waarbij werken in groepsverband centraal staat. Deze samenwerking heeft mij continu geïnspireerd, gemotiveerd en heeft geleid tot vriendschappen voor het leven.

De voorzitter van de International Hospitality Advisory Board (adviesorgaan van Hotel Management School Maastricht), Dick Slootweg reikte de eerste IHAB-Award uit aan fundalist Laurens Mulder. Naast eeuwige glorie, ontving Laurens een geldbedrag van
€ 1.000 gesponsord door Bidfood, een dag meelopen met een CEO van het Hilton en een overnachting in een Hilton Hotel.

Uiteraard waren er ook felicitatiespeeches van de voorzitter van studentenvereniging Amphitryon, Matt Flipse en van de voorzitter van de Student Council, Oliver Slaats.

Daan Kahmann sprak namens alle fundalisten. Hij haalde in zijn speech aan hoe bijzonder de hotelschoolgemeenschap is. Hij heeft op de hotelschool zijn tweede familie gevonden.

Na de ceremonie vond een gezellige receptie plaats, waar afgestudeerden, ouders en medewerkers van de HMSM onder het genot van een hapje en drankje de ervaringen van de afgelopen jaren nog eens de revue lieten passeren en voorlopig afscheid namen.

Bekijk het fotoalbum hierboven voor een sfeerimpressie.


Print deze pagina
Deel deze pagina