60-jarig bestaan HHM

Succesvolle 1e editie Young Food Pro Debat | 14 november 2017

Studenten van de minor Foodservice kunnen terug kijken op een succesvolle eerste editie van het Young Food Pro Debat.

Na tientallen spreekbeurten van markt en opinieleiders uit de Europese Foodservice ketens gevolgd te hebben, was nu een nieuwe generatie jonge gastronomische talenten aan het woord die anders durven te denken en anders durven te ondernemen. Zij begrijpen als geen ander dat kennis delen het nieuwe vermenigvuldigen is. 11 miljard mensen van gezonde voeding voorzien die op een duurzame verantwoorde wijze geproduceerd wordt, is misschien wel één van de allergrootste uitdagingen voor de toekomstige ondernemers. Een roep om een sociale, gezonde en transparante voedselketen die voor iedereen toegankelijk is.

Young Food Pro Debat

Hiermee werd op vrijdag 10 november 2017 de grondslag gelegd voor het eerste Young Food Pro debat in Maastricht. Elk groepsdebat werd ingeleid door een toonaangevende foodprofessional. In de industriële setting van de Muziekgieterij stonden vervolgens de derdejaars studenten van de minor foodservice lijnrecht tegenover elkaar. Zij gingen met elkaar de strijd aan met stellingen die rechtstreeks geformuleerd werden uit vele onderzoeken. Hierbij legden zij de relatie naar maatschappelijke waarden en normen op het gebied van eten en drinken.

Tweede editie in 2018

Het bleek nog niet gemakkelijk consensus te vinden, want zelfs de meningen van de professionals stonden vaak haaks op elkaar. Het begin is echter gemaakt om ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar te maken en van elkaar te leren. Een tweede editie staat gepland voor 2018.


Print deze pagina
Deel deze pagina