Kasteel park

Hotelmanagement studeren

Hotel Management School Maastricht is een vierjarige opleiding die ambitieuze studenten opleidt tot professionals in de internationale hotellerie. Naast een uitstekende opleiding die wereldwijd hoog aangeschreven staat, bieden wij studenten een unieke campus, een eigen hotel en een gezellige studententijd in een van de oudste steden van Nederland.

Teaching Hotel Château Bethlehem

Studieprogramma

De bachelor hotelmanagement duurt vier jaar. Hierin doe je kennis, vaardigheden en praktijkervaring op. We hebben een eigen Teaching Hotel waar je alles leert over alle facetten van het vak. Daarnaast krijg je veel ‘real life’ opdrachten van bedrijven en organisaties en loop je internationale stages. Tevens bieden we uitwisselingsprogramma’s met andere opleidingen in Europa en daarbuiten.

Een goede manager beschikt over een aantal persoonlijke kwaliteiten. Daarom besteden we tijdens de gehele bachelor hotelmanagement aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, studie- en loopbaanbegeleiding. De begeleiding is persoonlijk en het onderwijs intensief en kleinschalig. Hierdoor kunnen studenten zich optimaal ontwikkelen en voelen zij zich thuis op de campus en school.

Studenten

De studie hotelmanagement heeft een Nederlandstalige en een Engelstalige stroom. We hebben dan ook veel internationale studenten uit verschillende culturen. Op de hotelschool maak je vrienden voor het leven doordat je samen studeert en projecten uitvoert. En natuurlijk doordat je samen vrije tijd doorbrengt en activiteiten onderneemt. Wat dat betreft bieden de school en de stad Maastricht je geweldige mogelijkheden.

Ontspanning is belangrijk. Want we leggen de lat hoog. De studie hotelmanagement is leuk maar uitdagend. We vragen van onze studenten dat ze zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces. Natuurlijk helpen we je daarbij en krijg je persoonlijke begeleiding. Maar uiteindelijk doe je het zelf. Omdat je de wil en ambitie hebt om een professional te worden in gastvrijheid.  

Diploma

Met het internationaal erkende diploma van de Hotel Management School Maastricht op zak ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Je maakt een prima start op de arbeidsmarkt. Of je nu van plan bent om een hotel te runnen, je eigen bedrijf te starten of in een hele andere branche te gaan werken. Verder studeren is natuurlijk ook een mogelijkheid. Je hebt de keuze uit masterprogramma’s of een universiteit.

Onze afgestudeerden zijn gewild in alle bedrijfstakken en organisaties waar gastvrijheid een belangrijke rol speelt. Dankzij hun klantgerichte attitude worden ze onder meer gevraagd voor management- en adviesfuncties bij zorginstellingen of dienstverlenende bedrijven en in de congres- en tentoonstellingsbranche en financiële dienstverlening. Na je studie hotelmanagement kun je dus alle kanten op. Nationaal of internationaal.

Contact

Heb je nog vragen of mis je informatie op de website? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze opleiding en school.

Print deze pagina
Deel deze pagina