Toekomst

Met je bachelor hotelmanagement op zak, ligt de wereld voor je open. Of je nu een (inter)nationale carrière ambieert, een eigen bedrijf wilt starten of verder wilt studeren. Met een diploma hotelmanagement kun je vele kanten op.

Directeur Ad Smits feliciteert studente met het behalen van haar Funda, het bachelordiploma van Hotelschool Maastricht

Grote baankans 

Als afgestudeerde van de Hotel Management School Maastricht maak je een goede kans op een uitdagende baan. De bachelor hotelmanagement is namelijk een brede economische opleiding. Onze studenten staan bekend als hardwerkend en sociaal vaardig. Ook heb je een goede dienstverlenende en klantgerichte houding ontwikkeld. Dit spreekt veel werkgevers aan. Je rondt de studie af met een managementstage. Het kan best zo zijn dat het stagebedrijf je na je stage een contract aanbiedt. Jouw eerste baan is een feit!

Functies na je opleiding hotelmanagement

Na de opleiding hotelmanagement kun jij op verschillende posities starten in de (internationale) hotellerie. Maar je bent ook bij vele andere hospitality georiënteerde organisaties breed inzetbaar in advies- of managementfuncties. Denk aan het bankwezen, catering, gezondheidszorg, evenementen en toerisme. 

Pas afgestudeerden beginnen vaak in een startersfunctie zoals assistent general manager, assistent Food & Beverage manager, junior projectmanager, productieassistent, sales executive, intercedent of als coördinator of consultant. Afhankelijk van je eigen ambitie groei je door naar een managersfunctie. Lees de interviews met alumni om meer te weten te komen over de diverse carrièremogelijkheden. 

Internationale carrière

Is het jouw droom om manager te worden van een groot vijfsterrenhotel in het buitenland? Dan zit je gebeiteld bij de Hotel Management School Maastricht. Elk jaar komen er vertegenwoordigers (veelal alumni) van hotelketens, zoals Marriott, Hilton, IHG en Hyatt en Accor naar de hotelschool om voorlichting te geven over de carrièremogelijkheden binnen hun organisaties.

De meeste hotels horen tegenwoordig bij grote internationale concerns waar veel doorgroeimogelijkheden zijn. Een internationale carrière na jouw studie hotelmanagement behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Wat kun je nog meer doen?

Een eigen bedrijf beginnen

Stroomt er ondernemersbloed door jouw aderen? Dan is het starten van een eigen bedrijf ook een optie. Met jouw diploma hbo bachelor hotelmanagement voldoe je aan de eisen van handelskennis en vakbekwaamheid voor de vestiging of overname van een horeca- of slijtersbedrijf. 

Verder studeren

Heb je jouw bachelor diploma Hotel Management op zak? Volg dan een van onze twee Engelstalige Masters; de Master in Facility and Real Estate Management of de Joint Master Leading Hospitality Innovation.

Doorstromen naar een universitaire master is ook een optie. Bijna alle universiteiten bieden doorstoomprogramma’s aan. In de meeste gevallen volg je eerst een eenjarige pre-master. Zuyd Hogeschool heeft samen met de Universiteit Maastricht een speciale doorstoomminor (pre-master) van een half jaar ontwikkeld. Deze volg je tijdens de laatste fase van de bacheloropleiding. Rond je dit programma met succes af, dan word je direct toegelaten tot de een van de volgende masters:

●    International Business
●    Management of Learning
●    Global Supply Chain Management and Change
●    Business Intelligence and Smart Services

Zo rond je in vijf jaar zowel je (hbo-)bachelor hotelmanagement als je (wo-)master af.

Netwerk

Netwerken, clubjes en gezelschappen horen bij de hotelschool. Zo biedt studentenvereniging Amphitryon verschillende disputen en jaarclubs. Na je studie hotelmanagement behoor jij tot het belangrijkste netwerk dat de hotelschool rijk is. Het alumni netwerk. De Hotel Management School Maastricht onderhoudt goede relaties met alumni. Dit merk je al gedurende je opleiding. 
Je ziet alumni bij selectiedagen, gastcolleges, stages, bedrijfsbezoeken en eind assesments. Dat ons netwerk waardevol is, blijkt uit het grote aantal dat actief is op het alumni platform. De plek waar je als afgestudeerde je oude studiegenoten terugvindt, kennis deelt, vacatures zoekt of plaatst of je eigen bedrijf promoot. 

Brochure aanvragen?

Vraag hier je brochure aan.

Meld je aan voor de opleiding

Vanaf 1 oktober 2022 kun je je via Studielink  aanmelden voor  instroom september 2023 of instroom februari 2024.

Direct aanmelden
#

Meer info en open dagen

Heb je wel oren naar een veelbelovende carrière? Kom dan een keer langs op een van onze (online) open dagen. Dan zie en ervaar je zelf of wij de studie en sfeer bieden die bij jou past. Ben je al overtuigd van onze opleiding hotelmanagement? Kijk dan op toelatingseisen en selectie voor alle relevante informatie en aanmelddata.

selectiehmsm@zuyd.nl
+31 (0)43 - 352 81 22