Kasteel park

Top 5 pluspunten

Denk je erover om je in te schrijven op een internationaal erkende hotelschool die tot de top van Europa behoort? Ben je op zoek naar een brede hospitality management opleiding? Dan is Hotel Management School Maastricht zeker het overwegen waard!

Ken je onze opleiding al maar wil je sfeer komen proeven? Schrijf je dan direct in voor een van onze open dagen. Heb je specifieke vragen over de opleiding of andere onderwerpen, neem dan gerust contact met ons op.

Top vijf redenen waarom Hotelschool Maastricht ook de beste keuze voor jou is:

1. Ambitieus en uitdagend

Hotel Management School Maastricht biedt gespecialiseerd onderwijs van de hoogste kwaliteit. Sinds de oprichting in 1950 hebben we een wereldwijde reputatie opgebouwd en behoren we tot de top hotelscholen van Europa.

Het 4-jarig opleidingsprogramma van de hotelschool is ambitieus en uitdagend en biedt een perfecte combinatie van lessen, ‘real life’ projecten en internationale stages. Na je afstuderen zijn er vele mogelijkheden voor een nationale en internationale carrière. Of je nu een hotel wilt managen, in een andere gastvrijheidbranche wilt werken of je eigen bedrijf wilt starten.

2. Unieke en inspirerende leeromgeving

De unieke en inspirerende campus van Hotelschool Maastricht ligt in een prachtig park vlakbij het centrum van Maastricht. Op de campus bevinden zich studentenflats met privékamers voor de eerstejaars, het schoolgebouw met een door studenten gerund restaurant, de studenten sociëteit, een sportveld en het Teaching Hotel.

Dit oude kasteel met 26 echte design hotelkamers, vergaderzalen, een restaurant en bar biedt de Hotelschool een unieke praktische leeromgeving. Als student doe je hier ervaring op in alle facetten van het vak. Ook vervul je de rol van gastvrouw of –heer of manager.

3. Internationaal karakter

Het professionele netwerk van Hotel Management School Maastricht is enorm en spreidt zich wereldwijd uit. Hierdoor biedt de opleiding volop mogelijkheden voor buitenlandse stages en internationale uitwisselingsprogramma’s. Dankzij twee vreemde talen die je verplicht volgt tijdens je opleiding, ben je hier uitstekend op voorbereid.

Maastricht is met 20% aan studenten een echte studentenstad. Er is een actief verenigingsleven en er zijn talloze cafés, evenementen, feesten en activiteiten. Net als de Universiteit van Maastricht trekt de Hotelschool studenten aan vanuit de hele wereld.

4. Kleinschalig en intensief

Studenten voelen zich thuis op de campus en school. De klassen zijn klein en hecht en je leraren zijn tevens je studiecoaches. Dankzij de persoonlijke begeleiding en kleinschaligheid kan elke unieke student zich optimaal ontwikkelen.

Alle eerstejaars studenten wonen in studentenflats op de campus in een privé kamer met gedeelde badkamer. Samen leven en studeren is leuk, gezellig en leerzaam. Je ontwikkelt automatisch belangrijke sociale vaardigheden die je in de hospitality branche nodigt hebt en je sluit vriendschappen voor het leven. 

5. Gastvrij en gemoedelijk

Gastvrijheid is het sleutelwoord van Hotel Management School Maastricht. Het maakt ons anders dan andere hotelscholen. Studenten geven aan dat de gemoedelijke sfeer een belangrijk criterium is om te kiezen voor Hotelschool Maastricht. Dat besef ontstaat vaak tijdens een bezoek aan een open dag.

We zijn blij dat onze studenten zich welkom en thuis voelen op de campus en opleiding. En trots. Want we onderwijzen niet alleen ‘gastvrijheid’, we zijn het. Het zit in onze genen, sinds de oprichting in 1950!

Meer informatie en aanmelden

Hebben we je enthousiast gemaakt om hospitality management te studeren aan de hotelschool in Maastricht? Kijk op aanmelding voor alle informatie met betrekking tot de toelatingseisen en aanmelddata.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op!

Print deze pagina
Deel deze pagina